pexels-photo-7534173

Kodėl buhalterinė apskaita įmonėms tampa vis dažnesniu verslininkų pasirinkimu?

Nors buhalterius samdančių įmonių netrūksta, apskaitos įmonės tampa vis populiaresniu pasirinkimu. Tokį sprendimą ir didėjantį įmonės apskaitos paslaugų populiarumą gali lemti akivaizdūs paslaugos privalumai, tačiau dažnai trūksta atitinkamos informacijos.Pats žodis „apskaita” nusako ekonominę savo reikšmę. Ji atlieka svarbų vaidmenį žmogaus gyvenime, gamyboje ir valstybėje. Be apskaitos neįmanoma jokia gamyba. Žmogus nuo pat gyvenimo pradžios mokosi apskaitos pradmenų. Pavyzdžiui, jau vaikai žino, kiek ir kokių turi žaislų; šeima skaičiuoja savo pajamas ir išlaidas, svarsto jų naudojimą ir t.t. Taigi kodėl samdyti apskaitos įmonę gali būti geriau nei samdyti buhalterį?

Apskaita dažnai vadinama universalia tarptautine verslo kalba, taip pabrėžiant jos svarbą ekonominiame procese. Kaip ir bet kuri kita kalba, apskaita naudojama informacijai, šiuo atveju finansinei informacijai, perteikti. Ši kalba turi ypatingą žodyną, taisykles ir apribojimus, normas ir taisykles. Jo tikslas – reguliariai nustatyti ir įrodyti tiesą. Pirmiausia reikia skirti apskaitos ir statistikos informaciją. Statistikos (statistics) pagrindas – valstybės ekonominių subjektų apskaitos ir atskaitomybės duomenys. Smulkiau šią informaciją nagrinėja statistikos disciplina, įmonėse ir organizacijose populiarios šios apskaitos: buhalterinė, operatyvinė ir statistinė.

Kodėl verta rinktis įmonę, teikiančią buhalterines paslaugas

Vienas didžiausių apskaitos įmonės pasirinkimo privalumų yra sutaupyti darbo-jei įmonė teikia apskaitos paslaugas, jums nereikia vargti kuriant naujas darbo vietas, rūpintis jos priežiūra, reikalingomis darbo priemonėmis (įskaitant gana daug investicijų reikalaujančią apskaitą) ir kt. Ir poreikis užtikrinti tobulėjimo galimybes, karjeros ugdymo priemones … Kitaip tariant, tai nekelia naštos kitiems darbuotojams. Taip pat svarbu užtikrinti, kad visos operacijos būtų atliekamos laiku ir kruopščiai-juk apskaitos paslaugas teikianti įmonė neserga, neatostogauja ar netikėtai išeina iš darbo. Todėl, jei įmonės teikiamos buhalterinės paslaugos-rezultatas yra tas pats, tiesiog nerimaujama dėl ateities. Buhalterinė apskaita (book-keeping) yra vidinė ir išorinė. Vidinė apskaita – tai gamybinė apskaita, priklausanti nuo gamybos specifikos. Išorinė apskaita skirta veiklos rezultatų rodikliams nustatyti. Ji dar vadinama finansine ir nuo vidinės skiriasi duomenų tikslumu. Dauguma žmonių įmonėje gali to neišmanyti, dėl to geriausia samdyti profesionalus, kurie jums tinkamai padės.

Finansinė apskaita yra labai svarbi Lietuvos įmonėms, nes ji padeda nustatyti įmonės turtą ir nuosavybės santykį bei suprasti jos finansinę būklę, tai yra finansines galimybes

Lietuvai tai ypač svarbu šiandien, nes tikroji turto ir turto kategorija kyla iš vadinamosios socialistinės politinės ekonomijos. Kadangi finansinės operacijos Lietuvoje vykdomos eurais, buhalteris jį pasirenka kaip tinkamiausią matavimo vienetą, skirtą ūkinės veiklos apskaitai ir informacijos apie šią veiklą perdavimui susijusioms šalims-komercinėms organizacijoms. Apskaitininkai turi būti gerai susipažinę su apskaitos procesu ir suprasti, kokiu būdu finansinė informacija kuriama, kad galėtų vadovauti žmonių, atsakingų už informacijos fiksavimą bei susumavimą, darbui.

Tags: No tags
0

Comments are closed.