pexels-photo-1602726

Taupymo metodai, kurie padės sutaupyti kiekvienam, kuris to nori

Pinigai yra svarbus aspektas kiekvienam žmogui, nes jų turėti nori kiekvienas, žinoma, ne visi gali kiekvieną mėnesį atsidėti dalį sumos nuo savo pajamų, tačiau taupyti reikia mokėti, o pradėti galima ir nuo mažų žingsnių. Ekonominė situacija Lietuvoje gerėja, tačiau žmonės linkę išleisti daugiau pinigų, o ne taupyti ir galvoti apie savo ateitį. Lietuvos banko duomenys rodo, kad kol kas lietuviai vis tiek išleidžia daugiau pinigų nei sutaupo, o šalies taupymo rodiklis yra neigiamas. Tačiau niekas nežino, kaip geriau valdyti ir planuoti finansus geriau nei verslininkai, sėkmingai pradedantys ir valdantys verslą. Didelė dalis gyventojų nuo vaikystės išsiugdė taupymo įprotį ar požiūrį į pinigus. Kai kurie žmonės išmoksta labai atsargiai leisti pinigus dėl vaikystės skurdo, ir jie laikosi šio įpročio, kad galėtų patogiai gyventi. Kiti yra įpratę išleisti kuo daugiau pinigų, kad patenkintų savo kasdienius poreikius, ir nenustoja galvoti apie tai, ar prarasdami pajamas kurį laiką galėtų išgyventi.

Norėdami sutaupyti pinigų, pirmiausia turite surinkti nereikalingas išlaidas ir jų kiek įmanoma atsisakyti

Kiekvienas žmogus mėgsta pasilepinti ir tai normalu, nes reikia save motyvuoti už atliktus darbus, tačiau tokios išlaidos sunaudoja didžiąją dalį kas mėnesį gaunamų pajamų, tačiau jų galima lengvai atsisakyti arba bent jau sumažinti. Ką reikėtų daryti? Suplanuokite pirkimus ir nepirkite spontaniškų daiktų, kurių vėliau net nenaudosite. Jei jūsų pirkinių krepšelis skirtas tik spontaniškam apsipirkimui, tai puiki proga sukurti pirkinių sistemą.Mokėkite kuo daugiau grynaisiais pinigais. Kortelėje esančius pinigus išleidžiate greičiau, nes nejaučiate sumos „svorio“, tai yra sumos, kurią mokate kiekvienu atveju. Paprastai kortelių turėtojai išleidžia 12 proc. daugiau nei tik atsiskaitymai grynaisiais, nes nejaučiamas saikas.

Suplanuokite savaitės apsipirkimo ir veiklos planą: pažiūrėkite, kiek pinigų jums reikia kiekvieną savaitę, ir pabandykite naudotis bankomatu tik kartą per savaitę. Sumažinkite duše praleistą laiką-vanduo turi tekėti ne ilgiau kaip 20 minučių. Kai naudojate muilą ar valote dantis, neleiskite vandeniui tekėti veltui. Sumažinkite blogų įpročių kainą: alkoholis ir cigaretės ne tik kenkia jūsų sveikatai, bet ir kenkia jūsų piniginei. Nenaudokite per daug elektros energijos: kai išeinate iš kambario, išjunkite šviesą ir radiją, mažiau naudokite oro kondicionierių ir šildymą. Jei pastebėjote, kad svetainės lentelėse pilna laikraščių ar žurnalų, atšaukite prenumeratą. Šie patarimai gali būti pritaikyti tiek namuose, tiek darbo aplinkoje, dėl to naudokite juos kiekvieną dieną ir tikrai pavyks sutaupyti.

Nustačius didžiausius išlaidų šaltinius ir juos sumažinus, galite pradėti ieškoti kitų gana kūrybingų būdų sutaupyti pinigų

Jei pasirinksite bent kelis metodus ir jų laikysitės, greitai pastebėsite, kad valdyti savo asmeninius finansus tampa lengviau. Svarbu žinoti ir tai, jog pramogos neturi kainuoti daug pinigų. Pažvelkite į miesto savaitines laidas: gali būti renginių, koncertų, iškylų ​, kurių  išlaidos yra simbolinės. Sutaupytus pinigus galėsite investuoti taip dar labiau sutaupysite ir galėsite sau leisti daugiau.

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *